Ausztriában már több helyen leesett a hó, a gleccsereket ellepték a snowboardosok, mi pedig a Normafán nyitottuk meg a 23/24-es szezont.

Ősszel több műanyagpályás versenyen mérettethették meg magukat a fiatalok, a válogatott gőzerővel készül a versenyszezonra, Kamilla és Boti pedig szuper eredményekkel indították a szezont.

A SBX csapat Bekényi Ádám vezetésével készül

Az idei havas edzést 7 utánpótlás versenyzővel, a Hintertux gleccseren kezdték. A fő cél az volt, hogy minél több kilométert gyűjtsenek a sportolók. Bár a körülmények nem tették lehetővé az új sbx lapok tesztelését, a rossz hóminőség, és a mostoha viszonyok ellenére is sokat csúsztak a sportolók.

A felkészülést 17 versenyzővel és 3 edzővel, Pitztalon folytatták. Az időjárás nagyon változó volt, hiszen az első nap a nagy szél miatt nem tudtunk edzeni, így kirándultunk egy nagyot. A következő napokban folyamatosan havazott, ezért alternatív edzésprogramot állítottunk össze. A tábor középpontjában a hullámokon való gyors és hatékony áthaladás és a helyes pozíció kialakítása volt.

Kamilla 12. lett az első világkupán, most Stubai-on edz

A hazai reménység, Kamilla Kozuback, túl van idea első Big Air világkupáján, ahol a 12. helyet szerezte meg.

A verseny nagy kihívásnak bizonyult. A sérülése óta ez volt Kamilla első versenye, sőt, azon új edzőjével, Melina Merkhofferrel (az olimpiai bajnok, Anna Gasser sportpszichológusa) indult.

I found a way to calm her down and get through in stressful situations. And she landed her 2nd run.” – nyilatkozta edzője.

A világkupát követően a Red Bull csapatával Saas Fee-n (Svájc) edzett, a novemberi egyhetes erősítő szárazedzés után pedig jelenleg Stubai-on (Ausztria) a Prima Park Session-ön csiszolja a technikáját.

Fricz Boti megmutatta magát street-en

Az elmúlt időben hazánk egyik legsikeresebb snowboardosa, Fricz Boti egyre inkább a street kategória felé húzott (a sportoló utcai korlátokon mutat be trükköket). Nem hiába, a kiemelkedően jó stílusú snowboardos már több meghívásos versenyen is hivatalos volt, a „Rockarail”-en pedig el is hozta a 3.helyet (Cikk)

Emellett leforgatták új kisfilmjüket, a „DYSTOPIA”-t, amit a hétvégén mutatnak be Innsbruckban. Boti, ugye mi is láthatjuk majd? 🙂

Őszi műanyagpályás versenyek

Szeptemberben elkezdődtek a műanyagpályás versenyek, ahol a fiatalok szlalom és freestyle számokban mérettethették meg magukat.

A 4-Seasons Kupán Papp Mátyás, Mozsár Luca, és Pokorádi Károlynak sikerült bezsebelnie az aranyat slopestyle kategóriában (Eredmények itt), míg a szlalomban Hegymegi Péter, Wen He Li, Papp Mátyás, Németh Lili, és ugyancsak Pokorádi Károly állhattak a dobogó legfelső fokára (Eredmények itt).

Az október végén megrendezésre kerülő Vasas-Pasarét Diákkupán ismerős nevek tűntek fel: Hegymegi Péter, Németh Lili és Papp Mátyás szlalom és slopestyle számokban újra elhozták az aranyat, míg Pokorádi Károly szlalomban tudta megvédeni a címét. A Rookie fiúknál Kádár János lett az 1. helyezett (Eredmények: szlalom, slopestyle).

A versenyen 7 freestyle síelő is indult, közülük Tóth-Kilvády Huba, Borsos Luca és Tardy Hunor bizonyultak a legjobbnak (Freeski eredmények)

A szezon azonban még csak most kezdődik: a versenyezni vágyó fiatalokat legközelebb november 26-án a Wax Kupán, december 3-án pedig a Normafa Síiskola által megrendezésre kerülő műanyagpályás versenyen várjuk.

Amint pedig hazánkban is leesik a hó, találkozunk a Home Run-on és a tavaly nagy népszerűségnek örvendő Banked Bakony versenyen.