Egy nemzetközi projekt, mely célja az éghajlatváltozás elleni küzdelemben való részvétel a snowboardozás jövőjéért.

A ZERO projekt (Zero Emission Rides Objectives) a snowboardozás innovatív gyakorlatainak fejlesztését tűzte ki célul, hogy növelje a fiatalok hozzáférhetőségét és részvételét a sporttevékenységekben, miközben utat mutat számukra az éghajlatváltozás elleni küzdelemben a “fenntartható snowboardozás” irányába.
A World Snowboard Federation (WSF) 10 partnerrel közösen kezdett bele egy 3 éves kutató munkába, mely során 15 célt tűztek ki a témában.
A snowboardos közösség számára, mint minden outdoor-rajongó számára, az éghajlatváltozás nagyon is személyes téma: a gleccserek olvadásában, a tél rövidülésében, és ezzel együtt a küzdelemben, hogy a lejtőkön és snowparkokban jó és állandó körülmények között lehessen csúszni.
A WSF a snowboard, a kutatás, az érdekérvényesítés és az ifjúsági oktatás területéről érkező partnerek konzorciumát vezeti, hogy együttes erővel feltárják, hogyan lehetne növelni a fiatalok részvételét a snowboardozásban, mindezt a környezet szempontjából is fenntartható módon. A fiatal generációkat közvetlenül megcélzó program az ő kulturális és digitális átalakulásukra épít, miközben felteszi az alapvető kérdést: “vajon a snowboardozást csak havon kell-e űzni?”

ZERO fejlesztések:

– Digitális versenyek: snowboardozás és kihívások mindenki számára.
– Online oktatás a fiatalok számára, hogy “zero” riderekké válhassanak.
– Workshopok és tréningek, hogy a fiatal snowboardosok és családjaik további lépéseket tegyenek az éghajlatváltozás elleni küzdelemben.
– Lehetőségelemzés a snowboardos közösség számára, hogy a sportágat az éghajlatváltozáshoz igazítsák.
– Figyelemfelkeltő kampányok

Tervezett tevékenységek:

– ZERO digitális platform
– Kutatási jelentés
– A legjobb gyakorlatok gyűjteménye
– ZERO online képzési program
– ZERO letölthető társasjáték
– ZERO Rides & Challenges
– Eszköztár
– Adatbiztonsági dokumentum
– ZERO műhelyek
– Záró konferencia