Éves közgyűlésén a küldöttek egyhangú szavazással Bécsy Balázst választották a snowboardsportért felelős hazai szervezet élére

A Magyar Snowboard Szövetség 2019. május 22-én tartotta éves rendes közgyűlését. A tavalyi pénzügyi és szakmai beszámoló, illetve a jövő évi költségterv elfogadás mellett a küldöttgyűlés két új tag felvételéről döntött. Az eddig 22 egyesület mellé felvételt nyert a Kaposvári Városi Sportiskola Utánpótlás Sportegyesülete (Fekete Lilla parasnowboardos reménységünk egyesülete), valamint a Hópárducok Sí és Snowboard Sportegyesület (célja a parasport és az utánpótlás támogatása).

Az egyik legfontosabb napirendi pont azonban a tisztújítás volt. A közgyűlés egyhangú döntése alapján a korábbi elnök Zugschwert Szabolcsot Bécsy Balázs, korábbi elnökségi tag váltja az elnöki pozícióban. Bécsy Balázs megüresedett helyére új elnökségi tagként Bárdosi Gábort választotta meg a küldöttgyűlés. Az ügyvezető elnök továbbra is Bordács Miklós marad.

Bécsy Balázs

A TF-re való felvételével egy időben, 1992-ben kezdett el snowboardozni. 1995-től versenyszerűen űzi, 1996-tól Burton, majd Burton European Team tag. A freestyle szakágban próbálta tudása legjavát bemutatni, magyar bajnok, kupagyőztes címet szerzett. Aktív sportpályafutása után sem kanyarodott el a snowboardtól: Gyarmati Panka útját egyengette a Red Bull csapatba kerülésig és tovább. Az elmúlt évek kevésbé aktív részvétele után új lendülettel és energiával vetette bele magát a szövetség és a sport további népszerűsítésébe.

Bárdosi Gábor:

A 90-es évek eleje óta snowboardozik, családján felül sok embert megismertetett a sportág szépségeivel (Bécsy Balázst is ő tanította), és ezt az elhivatottságot ma is tovább viszi. Gyerekeit aktívan ismerteti meg a sportág minden szintjével, fia és lánya is versenyszerűen űzi a sportágat. A sport iránti elhivatottsága, szeretete nem megkérdőjelezhető, ahogy az sem, hogy ezentúl szeretne még a sportágnak visszaadni, ezért vállalta az elnökségi jelölést, amin keresztül a sportág forrás lábait tervezzük közösen bővíteni.