Bécsy Balázs, a Magyar Snowboard Szövetség elnöke értékelése

 

Ez egy nagyon szép bemutatkozás volt. Az egész helyzet olyan kihívás elé állította a 17 éves ridert, amivel tapasztaltabb sportolók is nehezen birkóztak meg. Peking nem könnyű terep, ezt látjuk az összes snowboard versenyszámban. A rutinosabb, több versenytapasztalattal rendelkezőknek is meggyűlt a baja néhol az időjárással, némely esetben a pálya kialakítással.

A snowboardban az a fantasztikus, hogy sosem csúszol ugyanazon a pályán mint például egy uszodában vagy atlétika pályán, mások a méretek, a magasságok, mélységek, de ez egyben a nehézsége is, hiszen folyamatosan változó terepen kell viszonylag gyorsan beégetni a testedbe és a fejedbe a pályarutint. Kamilla egy nagyon tehetséges sportoló, Pekingben is szép ugrásokat láttunk tőle, a tudása, hozzáállása megvan, amit bőven van ideje fejleszteni a következő években. A személyisége is adott hozzá, hiszen fegyelmezett, nyugodt és szorgalmas, és aki ilyen mentális teherrel, miszerint első magyar snowboardosként képvisel egy országot, beugróként alig tudott gyakorolni egy olimpiai bemutatkozáshoz a slopestyleban, azután egy gigantikus félcsőben ilyen szép ugrásokkal végig tudott menni egy covid eljárásokkal szigorított olimpián, annak nagy jövőt jósolok a pályán – fogalmazott az elnök.

A sportágunk fejlődése fontos mérföldkövet kapott ezzel a lehetőséggel, szeretnénk, ha Kamilla olimpiai tapasztalata és Fricz Botond világverseny tapasztalata jó példával szolgálna a soron következő generációnak, és minél több fiatal foglalkozna a snowboarddal versenyszerűen is. Kamilla nagyszerű bemutatkozása és bátorsága azt a falat törte át, hogy egy nyári sport fókuszú országból több havas sportban is ki lehet jutni egy téli olimpiára! Biztos vagyok benne, hogy a következő években ez az inspiráció és lendület fennmarad, és nincs messze, hogy stabilan megközelítsük a világ élmezőnyének eredményeit. Magyarország büszke lehet az első snowboard olimpikonjára!

 

Kozuback Kamilla tartalékosként slopestyleban a 28., félcsőben a 19. helyen zárt.