A tízéves Freestyle Camp következő táborát ismét az ausztriai Schladming-ba szervezi 2020. január 18-25. között. Idén is, ahogy eddig minden évben a szakmai vezetést egy – a magyar snowboard életben ismert, hiteles freestyle versenyző, oktató – biztosítja Rigler Miklós személyében.

Miki, aki a Magyar Snowboard Szövetség delegáltja, egyik úttörője volt a magyar freestyle snowboard versenyzésnek. Tagja volt annak az első generációs csapatnak – a 90’-es években – akik tudatosan készültek, keményen edzettek a versenyekre Gimesi Károly – Padre – vezetésével. Igaz, ez mostanra már magyar sporttörténelem. Versenyzői kvalitását dicséri a háromszoros Freestyle Magyar Bajnoki cím és a BX bajnoki cím megszerzése is.

Rigler Miki versenyzői pályafutása befejezése után is nagyon sok helyen megfordult, mint képzett kihelyezett oktató, többek között Sankt Antonban is.

 

 

Jelenleg a SurfSolution színeiben szervez kis létszámú snowboard és surf oktató túrákat, miközben gyógytornász terapeutaként képezi magát Németországban.

Számtalan fiatal snowboard versenyzőt, ahogy Fricz Botondot is, segített felkészülni arra, hogy meghatározó szereplője legyen a magyar snowboard sportnak. Korábban pedig dolgozott Liptay Dáviddal és Manninger Mátéval, és egy rövid ideig Gyarmati Pankával is.

Amikor megkérdeztük Fricz Botit, milyen volt Rigler Mikivel edzeni, a következőt válaszolta:

„Valójában vele kezdtem el a nagyobb ugratókon gyakorolni. Miki egy nagyon kedves és tehetséges oktató. Nagyon türelmes volt velem és abban az időszakban, amíg vele edzettem rengeteget fejlődtem.  Nagyon sokat köszönhetek neki…”

Akár ennek az egy véleménynek az ismeretében is bizton állíthatjuk, hogy az idei Freestyle Camp is beleilleszkedik majd az eddigi jó hangulatú, eredményes táboraink sorába. Nem érdemes kihagyni!