November elején ismét lehetőséget kaptunk egy Agitos Nemzetközi Felzárkóztató Para Snowboard edzőtáborban részt venni. A helyszín ezúttal Dubai volt, ami számunkra azért különleges, mert pontosan egy évvel ezelőtt itt vette kezdetét közös “utunk” Lillával. Mondhatni, itt kezdett el snowboardozni tanulni. Jó volt látni, hogy egy év alatt mennyit sikerült tanulni, fejlődni.

 

A táborban ezúttal is csak lányok vettek részt, főként Ázsiából, illetve Kelet-Európából. (Azerbajdzsáni, Iráni, Örmény, Román, Szerb csapatok is voltak mellettünk) A résztvevőket tudásszint alapján három csoportba tették, Lilla a legmagasabb tudású csoportba került, amelybe a 2018-as Pyeongchangi paralimpikon, iráni versenyző is. Az edzéseket a holland olimpikon, a holland para snowboard válogatott edzője, Bell Berghuis vezette. Bell mellett a spanyol Play&Train para sportolókkal foglalkozó szervezet edzői támogatták a munkát. A tábor során tovább erősödött Lilla tudása, amit nemzetközi szinten is elismertek. Sőt mi tübb, a Nemzetközi Paralimpiai Bizottság jelen lévő képviselői a tábor végén külön kiemelték Lillát és az azerbajdzsáni kislányt, hogy az ő fejlődésük rendkívül bíztató és nagy jövő áll előttük. Elismerték az elmúlt egy év kemény munkáját, a hozzáállást, az elszántságot, ami szemmel látható eredményt hozott.

 

A szavakat mi sem bizonyítja jobban, mint hogy Lillával meghívást kaptunk a 2020. márciusában La Molinán megrendezésre kerülő spanyol világkupára is!
A hazautazás napjára sikerült egy gyors városnézést is beiktatni a programba, hogy kicsit a kulturális ismereteinket is bővítsük. 🙂
Pár nap otthoni pihenés után újra úton, ezúttal Lilla első versenyére, a Landgraafi Európa Kupára!

 

Hajrá Lilla!

Harmat Rózsa, #msbsz edző