A Műanyagpályás Kupasorozat utolsó állomásán nem csak egymással, hanem a zord időjárási körülményekkel is meg kellett küzdenie az indulóknak. Budajenőn szakadó esővel zártuk őszi szezont. Szám szerint 25 snowboardos, köztük 14 lány és 11 fiú vette fel a ”kesztyűt” az esemény lógójával ellátott pólóval együtt. A kommentátori székben szokás szerint Szergej foglalt helyet, a nyeremények pedig egyenesen a Karolina úti Store13 „főhadiszállásról” kerültek terítékre.

Gromskorcsoportban két 4Seasons-ös párharcot láthattunk. A Nemerkényi-ikrek (Mária és Előd), Márki Kiarával, illetve Farkas Róberttel szálltak harcba. Az aranyérmeket végül Marcsi és Robika kaparintották meg.

A Kidskorosztályban a lányoknál a WAX-os Croome Hanna megjelenésével 6 főre duzzadt a mezőny. A dobogóra, a korábbi futamhoz hasonlóan, Farkas Kati (4Seasons) Vígh Larissza (G2S) és Németh Lili (FreeRide Club) értek oda. Straub Jázmin (4Seasons) a negyedik, Mozsár Luca az ötödik, Hanna a hatodik helyen rangsorolt. A fiúknál Tóth Beni (VASAS) és az éllovas Deme Milán (4Seasons) ezen a hétvégén nem álltak rajthoz. Így Bárdosi Artúr (VASAS) és Cserni Áron (FreeRide) dönthettek az aranyérem sorsáról, melyet a 4 másodperces időkülönbségnek köszönhetően, Áronnak nyújtottunk át.
A Rookielányok összescsapásai során bravúros futamoknak lehettünk szemtanúi, melyeket Bárdosi Zita (-) és Badics Nikol (WAX Klub) feltűnése tett még színesebbé. Nemerkényi Saci, az ebben a korcsoportban tetemes előnynek számító, kevesebb, mint egy másodperces előnnyel aratott győzelmet Gulyás Gréta és Nagy Zsófi felett. Egyébként Zsófi a bemelegítés során szerzett kézsérülése dacára állt helyt hősiesen. Zita a negyedik, Nikol az ötödik helyet érő időket csúszták. A fiúknál a dobogóesélyes Sohár Dani (Naturelle) távolmaradása némileg megkönnyítette Barabás Bálint (Naturelle) dolgát, aki markáns köreivel már az elején magához ragadta a vezetést. Ennek köszönhetően pályacsúccsal (21,01) győzőtt, Vámosi Boldi (VASAS), valamint a korábbi futamon diadalmaskodó Márki Benjámin (4Seasons) előtt.

A slalom-futamok után negyedóra szünetet tartottunk. Míg mi a pálya átalakításával bajlódtunk, addig a résztvevőknek Balázs Gyuri „hírhedt” szalonnasütője előtt kígyózó soron kellett átverekedniük magukat, ha némi extra energiához akartak jutni Liktor Ági meggyes-mákos-túros süteménykölteménye segítségével.

Az utolsó állomás freestyle-pontjainak felelősei Sümegi Péter (szövetségi kapitány), Bekényi Ádám (az MSBSZ edzője) és Szakács Dávid (a aVASAS edzője) voltak. A pálya adottságainak megfelelően egy kickerés egy flattrükköt osztályoztunk adott körön belül.
A lányoknál Farkas Kati és Nemerkényi Saci voltak korcsoportjuk legjobbjai, míg a fiúk aranyérmei Farkas Robinál, Bárdosi Artúrnál és Barabás Bálintnál találtak gazdára.

Köszönet: a WAX Klub csapatának az elkötelezett munkájukért és a hamisítatlan hangulatért, valamint a Store13-nak a nyereményekért.
A díjkiosztót követően a kupasorozat során gyűjtött pontok összeredményhirdetése következett. Sajnos azokban a korcsoportokban, ahol nem volt legalább három induló, nem tudtunk kupagyőztest hirdetni és rangsort felállítani.

A slalom-szakág kupagyőztesei:

Kids/lány: Farkas Katalin (4Seasons) 48 pont
Kids/fiú: Bárdosi Artúr (VASAS) 39 pont
Rookie/lány: Nemerkényi Sarolta (Naturelle) 43 pont
Rookie/fiú: Barabás Bálint (Naturelle) 45 pont
A freestyle-szakág kupagyőztesei:
Kids/lány: Farkas Katalin (4Seasons) 48 pont
Rookie/fiú: Barabás Bálint (Naturelle) 45 pont
Köszönettel tartozom mindazoknak, akik a 3 állomás sikeressége érdekében fáradoztak:
Balázs György, Barabás Attila, Bekényi Ádám, Bordács Miklós, Farkas Ágnes, Farkas Regina, Földi Tibor, Gerencsér Rita, Győre Viola, Hartmann János, Huszár Anna, Jelisztratov Szergej, Krakler Kata, Marosvölgyi Márkó, Martinez Judit, Matta Balázs, Mazalin Tibor, Nagyné Liktor Ágnes, Pethő Balázs, Réti Gerzson, Sümegi Péter, Szakács Dávid, Szaplonczay Péter, Vadász Bianka, Tóth Diána, Zoboki Bálint,

Budapest, 2019. november 11.

#msbsz, Dibusz István