Február 20-22. között Mátraszentistvánon rendezik az idei Freestyle Snowboard és Szlalom Országos Bajnokságot

Tavaly húsz év után tért vissza hazai pályára a freestyle snowboard országos bajnokság. A rendkívül pozitív fogadtatás eredményeként idén a szlalom versenyekkel bővül a program. A Magyar Snowboard Szövetség, és szakmai partnere, a Store13 ezúttal is a Mátraszentistváni Síparkba invitálja a snowboardsport kedvelőit.

A háromnapos program nagykövete Fricz Botond, Európa-kupa-győztes freestyle snowboardos. Hazánk legnagyobb snowboardos olimpiai reménysége december elején felkartörést szenvedett, így nem tud harcba szállni a bajnoki címért, de így is teljes mellszélességgel támogatja a rendezvényt.

A Store13 budapesti sí- és snowboard szaküzlet idén is szakmai partnerként vesz részt a bajnokság megrendezésében. Tulajdonosa,  Szaplonczay Péter az egyik legnagyobb támogatója a hazai rendezésű freestyle országos bajnokságnak:

„A Store 13 számára nagy öröm, hogy 2019-ben sikerült „hazahozni” a freestyle magyar bajnokságot. Jó volt látni, hogy ily módon mennyivel több fiatal snowboardos számára vált egyszerűbbé a magyar bajnokságon való részvétel. Az együttműködés a Magyar Snowboard Szövetséggel nagyon jó az elmúlt években, amelynek már látszanak az eredményei is az utánpótlás-nevelés terén végzett munkával kapcsolatban.”

Bécsy Balázs, a Magyar Snowboard Szövetség tavaly megválasztott új elnöke is a sportágfejlesztés egyik legfontosabb eszközét látja a hazai lebonyolításban:

„A szövetség kiemelten fontos célja, hogy minél több versenyzőt, potenciális sportszeretőt érjünk el. Ennek elsődleges eszköze, ha hozzáférhetővé tesszük az eseményeinket, többek között a magyar bajnokságot is. Mind a tavalyi versenyzői létszám, mind pedig a visszajelzések azt mutatják, hogy jó úton járunk, így ebben az évben már a szlalom országos bajnokságot is itthon rendezzük. Szívesen és sikeresen működünk együtt a hazai snowboard helyszínekkel: a Mátraszentistváni Síparkkal, ahol az OB zajlik, valamint az Eplényi Síarénával, ahol a kupafutamunkat rendezzük. Ők stabil partnereink, amelynek két fontos alappillére a hóbiztosság és a rugalmas, együttműködő hozzáállás. A továbbiakban is többnyire hazai terepekben gondolkozunk, és terveink között szerepel regionális, nemzetközi versenyzőket is bevonó események megszervezése.”

Amennyiben szeretnének a helyszínről beszámolni az eseményről, keressék a rendezvény sajtókapcsolati koordinátorát az alábbi elérhetőségeken.

Részletek, a hétvége programja:

Magyar Freestyle Snowboard és Szlalom Országos Bajnokság 2020

[add_single_eventon id=”860″ ]

[add_single_eventon id=”861″ ]