Múlt héten biztosan nem tettünk volna fel mindent a piros 9-re azért, hogy ezen a hétvégén tökéletes versenyt fogunk rendezni. Azt pedig végképp nem gondoltunk volna, hogy a Magyar Freestyle Snowboard és Szlalom Országos Bajnokság 2020-ot ilyen szuper körülmények között rendezzük meg. Itt volt a mai napon az igazi tél a Síparkban, megmutatta hófúvásos, szeles arcát és ennek ellenére a várakozásokat felülmúlta a pálya és a annak jó minősége. Nagyon örülünk és ezúton is köszönjük a Sípark Mátraszentistvánnak, hogy végül meg tudtuk rendezni a Szlalom versenyt a FIS minősítésű pályájukon.

Ez a szám idén került haza Murauból és elsőre egyből abszolút fejlődést mutat az indulószám, közel 70 versenyző állt ma rajthoz nap folyamán. A felnőtt férfi kategória kilenc indulójával talán a legkiemelkedőbb, az, hogy egyáltalán dobogót tudtunk állítani seniorban, büszke érmesekkel a nyakukban. Bár a sűrű havazás egy órára megállította az infrasugaras mérőt és így a versenyt is, nagy küzdelmek és igazán izgalmas csaták is kialakultak a későbbiekben. Katonka Kitti (80.79) és Brunner Blanca (80.81), a két rivális snowboardos amazon ismét izgalmas perceket produkáltak számunkra. A két lány között ugyanis 0,02 másodperc (!!) döntött, ezúttal Kitti javára. A junior fiúk dobogó első három helyezettje között is csak hajszál döntött, sőt a két rookie első helyezett a juniorokat is megverte volna, ha abban a kategóriában állnak rajthoz. Barabás Bálint, Bakanek Lili nagy taps nektek!

Ha folytatjuk a különlegességek sorát akkor Papp Mátyást is meg kell említenünk, hisz Matyi második havas versenyén dobogóra állt, ahol 9-en versenyeztek, és a legrutinosabbakat is maga mögé utasította.

Eredmények alább, képek a Galériában. Köszönjük a Store13-nak a szuper nyereményeket, a snowboard teszt lehetőségét. A Sípark közreműködését, nagyon konstruktívak és pozitívak ezúttal is, mint ahogy minden évben!

Folytatás holnap a Freestyleban! #fsob2020