A Magyar Síszövetség és a Magyar Snowboard Szövetség a Külügyminisztériumtól kedden éjszaka megkapott írásos tájékoztatás alapján együttesen azt javasolta a Dockyard Havas Szezonzáró Szervezőbizottságának, hogy a 2020-as versenyeket ne tartsa meg. A megkapott állásfoglalás egyértelműsíti, hogy az esemény megtartása ismeretlen kockázatokkal jár, így a 2 szövetség és a szervezők (együttesen mint Szervezőbizottság) azt a döntést hozta, hogy a 2020-as kreischbergi eseményt nem rendezi meg.

 

Sajnálatosan az új koronavírussal összefüggően a helyzet Európában óráról órára változik, így – különös tekintettel a külföldi helyszínre – meg kellett  hozni ezt a súlyos döntést. Tesszük ezt úgy, hogy mi 100 százalékosan készen álltunk a verseny csütörtöki rajtjára, de meg kell értenünk, hogy bizonyos helyzetekben áldozatokat kellett hozzunk.  Megértjük és sajnáljuk, hogy ez sokaknak jelentős kellemetlenséget okoz. Az elmúlt 28 év során számos nehézséggel szembesültünk – hóhiány, hótorlaszok, vihar – de ez az első eset, hogy egy külső körülmény hatására el kell tekintenünk az esemény megtartásától. Az érintettektől elnézést kérünk és egyben kérjük a megértésüket és együttműködésüket!

 

A lemondás csak a Havas Szezonzáró versenyeit és a kapcsolódó programokat érinti. A Kreischberg a legutóbbi – ottani vezetéstől kapott – információnk szerint mindenféle korlátozás nélkül üzemel, így a versenyen túli sportlehetőségek és szolgáltatások nyitva állnak a kiutazók számára.