Február 23-24-én rendeztük a 2024-es FSOB-t, azaz az MSBSZ-Store13 Freestyle és Slalom Országos Bajnokságot és Fogyatékkal Élők Snowboard Kupafutamát. 

A hetek óta tartó szokatlanul enyhe idő nem kevés álmatlan éjszakát okozott és komoly feladat elé állította a teljes szervező gárdát. A Sípark Mátraszentistván csapata megfeszített erővel dolgozott, hogy a tavaszias hőmérséklet és eső ellenére versenyzésre alkalmas pályákat tudjon biztosítani. Nem lehetünk elég hálásak érte. 

“Nemcsak az elmúlt pár hét, hanem az elmúlt két nap is rengeteg kihívás elé állított bennünket, az esővel, széllel. A legfontosabb, hogy a gyerekeknek megvolt a lehetőségük a csúszásra és tudtunk egy országos bajnokságot rendezni, amit az időjárási körülmények ismeretében kisebb csodának lehet tekinteni” – fogalmazott Bécsy Balázs, a Magyar Snowboard Szövetség elnöke.

A pénteki slopestyle versenyen hat kategóriában 35, a szombati szlalom versenyen pedig nyolc kategóriában 41 versenyző állt rajthoz. Mindenki magas színvonalon képviselte a saját szakágát. Slopestyle-ban még a freestyle sízők is megmérettették magukat, lévén abszolút rokon sportágak.

Slopestyle-ban a kids fiú kategóriában a 11 éves Papp Mátyás, rookie fiú kategóriában a 14 éves Kádár János Dominik, junior lány kategóriában a 14 éves Mozsár Luca, az open felnőtt férfi kategóriában a 18 éves Fodor Bálint győzött. A sízőknél korcsoporttól függetlenül a lányoknál Seregi Laura Eszter, a fiúknál pedig Tardy Hunor volt a legjobb.

Szlalomban a Kids fiú kategóriában szintén a 11 éves Papp Mátyás nyert, ráadásul az összes korosztály közül ő csúszta a leggyorsabb futamot. Összesített eredménye alapján a felnőttek között is bejött volna második helyre. A rookie lányoknál a 13 éves Németh Lili, a rookie fiúknál a 14 éves Youchen Zhu, a junior lányoknál a 16 éves Tóth Emma, a junior fiúknál a 15 éves Kavalecz-Hank Botond, az open felnőtt női kategóriában Nagy Zsófia, az open felnőtt férfi kategóriában Balázs Bence Zsombor, a senior férfi kategóriában pedig Pordán Attila vitte el a pálmát. 

“A legfontosabb, hogy itt vagyunk, túl vagyunk mindkét napon és mindkét tervezett versenyszámot sikerült megrendezni.  Boldogok vagyunk, hogy nem szakadt meg az a folyamat, amit tíz éve elkezdtünk, és nem kellett a kedvezőtlen hóviszonyok miatt egy évet kihagynunk. Bízunk benne, hogy ez a szélsőséges meleg nem lesz jellemző a következő teleinken, vagy legalábbis nem ennyire korán. 

Fontos momentum volt, hogy mind a saját csapatomtól, mind pedig a síparktól minden segítséget megkaptunk, hogy a tavaszi melegben itt 800 méteren még havat tudjunk találni egyéltalán. Ezúton is köszönöm minden közreműködőnek, segítőnek, és természetesen a támogató partnereknek a befektetett energiákat” – értékelt Bécsy Balázs.

FSOB Slopestyle Men pódium

A teljes eredménylistát IDE kattintva tudjátok böngészni. 

Gratulálunk a bajnokoknak és mindenkinek köszönjük a részvételt! Eredményes felkészülést kívánunk a jövő évi bajnokságra is!