“A coloradói Aspenben zajlik a napokban a FIS Freestyle Sí- és Snowboard Világbajnokság, ahol a snowboard versenyeken magyar riderért is szurkolhatunk. A húszéves kecskeméti Fricz Botond a big air versenyszám kvalifikációjában hibátlanul mutatta be legnehezebb trükkjét, annak ellenére, hogy egy edzésen elszenvedett bukás miatt még mindig fájdalomcsillapítóval versenyez.

Boti végül a remek 27. helyen zárta a kvalifikációt. Ebben a mezőnyben ez bizony igencsak megsüvegelendő eredmény. Olyan nagyágyúkat előzött meg, mint a slopestyle olimpiai bajnok Redmond Gerard, a sokszoros X Games-érmes svéd Sven Thorgren, vagy a japán Hiroaki Kunitake és Takeru Otsuka.

A FIS Snowboard Világbajnokság Big Air döntőjét március 16-án kedden este 20:20-tól láthatjátok élőben az Eurosport 1-en. Boti pedig marad Aspenben, mert március 20-án szombaton ugyanitt slopestyle világkupa fordulót rendeznek, amire viszont már Boti is szeretne éles lenni. Ennek döntőjét is élőben közvetíti az Eurosport 1, szombaton, 19:50-től.” – Pintér László, Eurosport 1

Teljes cikk, videókkal www.eurosport.hosszabbitas.hu-n: http://bit.ly/38E2yy1