Hogy lett vége az előző szezonnak? Mi az amit kiemelnél belőle?

A múlt szezon elején sikerült megalapítanunk a Hungarian Freestyle Snowboard Team-et, aminek a legfőbb célja és feladata a közösség és a freestyle szakág összefogása. A szezon nagyon eredményesen zárult, több “Freestyle Coaching” oktató táborunk került megrendezésre, amit nagy számban látogattak kicsik-nagyok és kialakult egy nagyon jó, rendszeresen visszajáró társaság.Emellett összeállt egy utánpótlás csapat is akikkel sikerült külföldi versenyre is ellátogatni és végre lehetőségük nyílt freestyle-ban is nemzetközi szinten megmérettetni magukat. Nagy motiváció volt számukra és szerintem nagy löketet adott a kezdetnek. Sajnos a vírushelyzet miatt a szezon meglehetősen lerövidült és több tervezett verseny és program elmaradt, de ennek ellenére nagyon produktív évet tudhatunk magunk mögött.

Hogy telt a nyár? Mennyi snowboardos aktivitást sikerült megvalósítani? Mik voltak ezek?

A nyáron sem volt megállás, folyamatosan minden héten szerdánként ment a trambulinos edzésünk a Superfly-ban, Szita Ricsi vezetésével, akinek itt is szeretnék köszönetet mondani a segítségéért. Szerencsére az utazási korlátozások enyhítésével lehetőségünk nyílt edzőtáborokat is szervezni, amit ki is használtunk.
Megszervezésre került két Banger Park-os edzőtáborunk az ausztriai Scharnitz-ban, ahol rengeteg új trükk született és nagyon sok tapasztalattal távoztunk mind a két alkalommal. Mindezek mellett a nyár sem telt el hó nélkül, volt egy edzőtáborunk a Mölltal Gleccseren, ahol idén először építettek nyáron parkot a nagyközönség számára. Rengeteg pro riderrel találkoztunk itt ami nagyon motiváló volt a fiatalok számára (mint pl Anna Gasser, Clemens Millauer, Marco Grilc, stb). Tehát nagyon aktívan telt a nyár, számos szuper programmal. De most már jöhetne a tél! 🙂

Mi történik jelenleg a Hungarian Freestyle Snowboard Teamben?

Folyamatosan zajlik a szervezés és már javában készítjük a téli szezonra a terveket, valamint, ha a körülmények is engedik, még ősszel is szeretnénk egy-két havas programot beiktatni és a gleccserekre eljutni.

Hogy érint, hogy a freestyle szakágvezetője lettél a szövin belül? (Részletek hamarosan – a szerk.)

Megtiszteltetés és örülök neki, hogy tehetek valamit a sportért! Rengeteg tervem van a jövőre nézve és gőzerővel a megvalósításra koncentrálok!

Mik a terveitek a szezonra?

Természetesen minél több oktató tábor és nyílt nap szervezése, hogy mindenkinek legyen lehetősége megismerkedni ezzel a sporttal és elsajátíthassa biztonságos körülmények között a trükköket. Megszervezésre kerül számos itthoni és külföldi táborunk, ahol együtt csúszhatunk és tanulhatunk, jó hangulatban. Az első táborokról az infók várhatóan október elején már kint lesznek!
Emellett nagy szerepet fog kapni az utánpótlás képzés, szeretnénk több edzést indítani és több versenyre eljutni és természetesen sokat csúszni a fiatal generációval. A már meglévő csapat előtt jó kilátások állnak, motiváltak, ezért több FIS és WRT verseny is be van tervezve a mostani szezonra.

Hol találkozunk legközelebb veletek?

A szerdánkénti trambulinos edzéseken minden héten! 😉 … havon pedig reméljük, hogy Októberben, a gleccser táborunkban, amiről hamarosan bővebb infót is megtalálhattok vagy a mi FB oldalunkon vagy pedig a szövetség oldalán! 🙂