Ebben az évben a hóhiány és egyéb vírusos betegségekre hivatkozva rengeteg versenyt mondtak/mondanak le. Így ez a szezonunk eddig kevés versenyt tartalmazott, inkább edzőtáborokról szólt eddig.
9 magyar versenyzővel vágtunk neki a viadalnak (Vincze Zsófia, Brunner Blanca, Marosvölgyi Márkó, Mazalin Tibor, Bakanek Lili, Tóth Lili, Nagy Zsófia, Tóth Emma, Tóth Benedek). Három korcsoport mérte össze tudását ezen a versenyen. Az u13, u15 és a FIS juniorok versengtek egymással. A kedvezőtlen hírekkel ellentétben népes mezőn gyűlt össze, a lányoknál ~40, míg a fiúknál közel 80 induló volt. A pálya a technikás, gondolkodós pályák közé tartozik. Sok lapos és meredek kanyarok tarkítják, így nagy hangsúlyt kellett fektetni  a pálya ideális ívének feltérképezésére és a megfelelő waxok megtarlálására.
Az első napon hagyományos rendezésű versenyt tartottak, azaz volt egy időmérő futam, és ez alapján sorolták futamokba a versenyzőket. A fiúknál 32-es míg a lányoknál 16-os döntőt rendeztek. A fiúknál az első napon Marosvölgyi Márkó az előkelő 41. helyen végzett, míg élete első nemzetközi versenyén szereplő Mazalin Tibor az 54. helyen zárt.
A lányoknál Brunner Blanca nagyszerű időfutamot teljesített és a legjobb 7. idővel kvalifikálta magát a döntőre, míg Zsófi az eddigi akadozó kvalifikációi után egy nagyszerű körrel jutott a fináléba okosan versenyezve . A két magyar versenyző együtt indulhatott a legjobb nyolcba kerülésért folytatott menetben. Mindkét magyar versenyző nagyszerűen kapta el a rajtot. Blanca a rajtnál egy kisebb hibát vétett, ezért az így kialakult hátránya miatt már nem tudott érdemben beleszólni az első két továbbjutó hely sorsába. Vincze Zsófi nagyon éretten versenyezve, már már rutinosan megoldotta futamát, és továbbjutott.
Zsófi a legjobb nyolcban is nagyszerűen versenyzett, de nem sikerült beverekednie magát a nagydöntőbe. A kisdöntőben pedig verseny legjobb rajtját produkálva megnyerte futamát és így 5. helyen zárt. Blanca végül ezen a napon a 14. lett.
A korosztályos versenyzőink éremesővel halmoztak el minket már az első napon. A számukra kissé nehéz rajtszakasszal viszonylag gyorsan megbarátkoztak, Sajnos Tóth Lili az edzésen nagyot esett, így az első napi küzdelmeket kihagyta.
U13-as lányoknál Tóth Emma nagyszerűen teljesítette a pályát és a második helyen végzett. Az U13-as Tóth Benedek stabil menetekkel menetelt egészen a bronzéremig. Az u15-ös lányok döntőjébe két magyar is bekerült és ha már ott voltak elhozták az első két helyet. Bakanek Lili első, Nagy Zsófia második lett.
A második napon a rövidített versenylebonyolítást választottak a szervezők, így FIS pontok alapján sorolták heat-ekbe a versenyzőket. A két bemelegítő kör minden versenyzőnek jól sikerült, Tóth Lili is vállalta a versenyzést. A fiúknál Marosvölgyi Márkó és Mazalin Tibor is nagyszerű bemelegítő menetekkel készültek a futamaikra, de a versenyen egyaránt negyedikként végeztek, így kiestek a továbbik küzdelmekből.
Brunner Blanca egy nyugodt, pontos menettel biztosította helyét a legjobb 16 közé. Vincze Zsófi ott folytatta, ahol előző nap befejezte. Zseniális rajtot vett, majd elsőkét fordult az első kanyarban. Előnyét kanyarról kanyarra növelte, és magabiztos futamgyőzelemre számítottunk. Sajnos a pálya alsó szakasza már nagyon kádas és rossz minőségű volt, így amikor az utolsó előtti kanyarhoz érkezett nagy tempóban egy kis hibát vétett és elesett. Sajnos nem tudta folytatni a versenyt így kiesett. Zsófi sérülése ellenére még feljött a rajtba, de aztán Innsbruckba kellett mennie, hogy megnézzék vállsérülését. Bízunk gyors gyógyulásában! Blanca a legjobb nyolcba kerülésért nagyon erős futamba került. Ennek ellenére az utolsó kanyarig lőtávolban volt a továbbjutást érő második helyhez. A magyar versenyző mindent megpróbált, nagyon stabilan versenyzett, de végül negyedikként ért célba, és nem folytathatta a küzdelmeket. Blanca 13., míg Zsófi 17. lett.
Korosztályos versenyzőink is taroltak a második napon. Tóth Emma megismételte előző napi ezüstérmét ahogy Tóth Benedek is a bronzérmét. AZ U15 ös lányoknál szinte házidöntőnek beillő döntőre kerül sor, hiszen egy svájci versenyző mellett mindhárom magyar lány ott állt a rajtvonalnál. A start után Tóth Lili állt az élre, akit Bakanek Lili tudott követni. Nagy Zsófi a rajtnál hibázott, így negyedikként fordult az első kanyarnál. A sorrend a célig nem változott. Nagy Zsófi derekasan a mezőny után eredt, de a pálya végéig nem sikerült utolérni a többi versenyzőt. Tóth Lili, és Bakanek Lili ellentmondást nem tűrően tartották helyüket és elhozták az első két helyezést.
A versenyen nagyon sokat tanultak sportolóink, bízunk a jó folytatásban és reméljük, hogy a hátralévő versenyeket meg fogják rendezni. Találkozunk Muarauban!

Eredmények:

U13 fiú Tóth Benedek 3.,3.
U13 lány Tóth Emma 2.,2.
U15 lány
Bakanek Lili 1.,2.
Nagy Zsófi 2.,4.
Tóth Lili DNS.,1.
FIS junior lány
Vincze Zsófi 5,.17.
Brunner Blanca 14,.13.
FIS Junior fiú
Marosvölgyi Márkó 41.,49.
Mazalin Tibor 54.,49.
Beszámoló: Bekényi Ádám, #msbsz