Május 3-5. között a horvátországi Cavtatban tartották a Nemzetközi Sí és Snowboard Szövetség (FIS) tavaszi Technikai Bizottsági üléseit.

A megbeszéléseken Bécsy Balázs elnök és Harmat Rózsa főtitkár képviselték hazánkat. Bécsy Balázs révén több bizottságban is tagként van érdekeltségünk (Freestyle Bizottság, Freestyle Gyermek és Ifjúsági Albizottság, Reklámügyi Albizottság), míg Harmat Rózsát a szezon során a Para Snowboard Albizottság alelnökének választották, így egyre több szakmai területen lehetünk hatékonyan jelen.
A megbeszélések során számos fontos kérdés került megvitatásra, amik között kétség kívül a legnagyobb fókusz a 2026-os Téli Olimpiai és Paralimpiai Játékok mellett a fejlődésen, fejlesztéseken, valamint a szabályzatok és szervezési körülmények folyamatos tökéletesítésén volt.

Számunkra az egyik meghatározó meeting a Small Evolving Ski Nations, melynek fő missziója továbbra is a kis, nem alpesi nemzetek fejlődési lehetőségeinek elősegítése. Bízunk benne, hogy az évek során egy erős és hatékony program kerül kialakításra.

Másik fontos szakterületünk a Para Snowboard Albizottság, melyben egy új nemzetközi edzésprogram kidolgozása folyik, mely nem csak a kisebb nemzetek, hanem globális tekintetben jelentene több lehetőséget a fejlődésre. Az egyik legnagyobb kihívás továbbra is a minél több sportoló versenyrendszerbe történő bevonása és megtartása.
A 3 napos esemény során ismét pozitív előrelépések történtek, azonban folyamatosan és közösen kell nemzetközi szinten együtt dolgozunk, hogy a snowboard sportág minden tekintetben minél jobban tudjon működni. Fontos mérföldkő, hogy kis és nem alpesi nemzetként is számítanak a munkánkra és együttműködésünkre.