Esküt tett az olaszországi, XVI. Téli Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztiválra utazó magyar csapat Budapesten, a Novotel Budapest Cityben. Hat sportágban 21 fiatal képviseli a magyar színeket. A sportolókat Gyulay Zsolt, a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke, dr. Schmidt Ádám sportért felelős államtitkár és Knoch Viktor olimpiai bajnok rövidpályás gyorskorcsolyázó is köszöntötte,  a 14-18 éves sportolók olaszországi multisporteseményén 12 helyszínen összesen 59 aranyérmet osztanak majd ki.  A magyar fiatalok eddig összesen 11 arany-, 8 ezüst- és 7 bronzérmet nyertek a téli EYOF-okon, a tavalyi finnországi téli fesztiválon pedig Kozuback Kamilla freestyle snowboardozónak köszönhetjük az 1 aranyérmet és a magyar sportolók által nyert 4 ezüstéremből 1-et.  A MOB elnöke bejelentette: Barabás Bálint snowboard cross versenyző és a curlinges Nagy Lola Olimpia fogják vinni a zászlót a január 21-én rajtoló fesztivál nyitóünnepségén.

A szerda délutáni ünnepélyes fogadalomtételen Knoch Viktor olimpiai bajnok rövidpályás gyorskorcsolyázó (2018, Phjongcshang) mondta elő az eskü szövegét, aki egy rövid motiváló beszédet is tartott az ifjú sportolóknak.

Az eseményt az olaszországi Friuli Venezia Giulia tartományban január utolsó hetében, 21. és 28. között rendezik. 12 helyszínen 14 sportágban lesznek versenyek, 59 alkalommal osztanak érmeket.

A XVI. téli EYOF-on részt vevő magyar csapat:
alpesi sí: Bányai Attila Eberhard, Szabó-Szélyes Szilárd, Vass Dániel Bertalan, Harmati Virág Zsuzsanna, Kovács Blanka, Körtvélyessy Dóra, Szeghalmi Fanni
biatlon: Bozóki Laura, Szőllős Dániel
curling: Kárász Raul, Szilágyi Deli, Nagy Lola, Lauchsz Laura
műkorcsolya: Zsembery Anna Katinka
rövidpályás gyorskorcsolya: Major Dominik Gergely, Jancsó Zalán, Szigeti Dóra, Haltrich Luca
snowboard: Szabó Marcell (alpin), Barabás Bálint Attila (cross), Tóth Lili Anna (cross)

Forrás: Magyar Olimpiai Bizottság