A Bókay-kertben kezdetét vette az őszi műanyagpályás versenyszezon.

Az MSBSZ – Store 13 Korosztályos Snowboard Műanyagpályás Diákkupa-sorozatban idén is több állomáson át zajlanak a küzdelmek a 15 év alatti korcsoportos bajnoki címekért.

Vasárnap a 4Seasons Kupával rajtolt a 15 év alattiak 2019/20-as snowboardszezonja. Versenynaptárukban 3 műanyagpályás és 4 havas megmérettetés szerepel. Idén a korábbi kétévenkénti korcsoporti bontástól eltérően, groomy (-2011), kids (2008-2010) és rookie (2005-07) elnevezésű korosztályokban versenyezhetnek.

A Bókay-kert ezen a délutánon 22 rider összecsapásaitól volt hangos. A legkisebbek küzdelmeiben, Farkas Robika (4Seasons) mellett, életük első snowboardversenyén rajthoz álló, Nemerkényi Marcsiért (4Seasons) és Márki Kiaráért (4Seasons) izgulhattunk.

A 2008 és 2010 között született lányoknál Farkas Kati (4Seasons) közel 5 másodperccel volt gyorsabb Mozsár Lucánál (4Sesaons), aki hasonló különbséggel utasította maga mögé Németh Lilit (FreeRide Club). A G2S versenyzője Vígh Larissza a negyedik helyen zárt. A fiúknál Deme Milán (4Seasons) 9 másodpercen belüli futamai a dobogó legfelső fokáig repítették. A VASAS-os Bárdosi Artúr érme ezüstösen, Tóth Benié pedig bronz színben csillogott.

A Rookie hölgyek hármas fogatát Nagy Zsófi, Gulyás Gréta és Nemerkényi Sarolta alkotta. Mindhárman a Naturelle színeiben csúsznak. Szokásukhoz hűen tizedmásodpercek döntöttek helyezéseik sorsáról, így Saci a harmadik, Kriszti a második, Zsófi pedig az első helyért járó Store13 utalványt tartalmazó borítékot vághatta zsebre. Az urak mezőnyében Barabás Bálint (Naturelle) és Sohár Dani (Naturelle) kiélezett küzdelméből, 3 tizeddel, az előbbi került ki győztesen. Míg a harmadik helyért folyó csatában Márki Benjámin (4Seasons) javára billent a mérleg a pasaréti lejtőkön edződő, Vámosi Boldival szemben.

A szlalom után 25 perces szünet következett, ahol pizzaszeletekkel és Nagy Zsófi anyukájának zserbójával gyűjthettünk erőt a freesytle-futamokra. 13 rider trükkjeit csodálhattuk meg. A pontokról Pethő Balázs (3 csillagos oktató), Matta Balázs (Lupa Wake) és Földi Tibi (a 4Seasons oktatója) gondoskodtak. A back- és frontside 180-ak mellett láthattunk mindkét irányban 360-at, tailroll-okat, tripod-ot és negyedív air-eket is nagyon jó stílusban. A lányok legjobbjai Farkas Kati és Gulyás Gréta voltak, míg a fiúknál Deme Milán és Barabás Bálint tudását értékelték a legtöbbre.

Gratulálunk az eredményekhez! Várunk Benneteket a VASAS-Pasarét Kupán október 20-án, és azt megelőző nyílt edzésen!

Köszönet a 4Seasons Sí- és Snowboardiskolának, valamint a Store13-nak.

Szöveg: Dibusz István