Magyar Freestyle és Szlalom Országos Bajnokság

#FSOB

A Magyar Snowboard Szövetség kiemelt rendezvénye az éves bajnokság megszervezése. Ennek kivitelezése több mint húsz évig Ausztriában zajlott, viszont két éve a freestyle szakág, majd egy évvel később a szlalom szakág is hazatért. Ennek okai egyértelműen a sportág hazai népszerűsítésére való törekvés, az utánpótlás nevelés itthoni fejlesztése és fejlődésre való ösztökélés. A jövőben egyértelmű cél a még külhönban maradt harmadik szakág, a snowboard cross hazahozatala is.

A rendezvényen közel 300 versenyző indul a 3 nap alatt, 12 kategóriában osztunk magyar bajnoki címet és a két év alatt 12 000 embert tudtunk a helyszínen.

Időpont: 2021. 02. 19-21.

Helyszín: Sípark Mátraszentistván

A pénteki nap a szlalom versenyé, a szombati a freestyle szakágé, vasárnap pedig levezető, aktív közösségi mozgalmat tervezünk a sípályára, hogy méltó lezárása legyen a magyar bajnokságnak.

Legfontosabbjaink

1 szakmai partner, aki nélkül nem lenne a snowboard sport ismét nagy
2 pálya, amelyből a szlalom pálya a FIS nemzetközi minősítésű

3 nap közösségi élmény és verseny

6 shaper, osztrák delegálttal

12 hóágyú

24 előkészítő és helyszíni szervező, közel 50 dolgozó a 3 nap alatt a helyszínen
150 versenyző, akik nélkül nem lenne magyar snowboard sport!

A freestyle pályaépítésért felelős szakmai támogatója az eseménynek az első évtől kezdve a Store13 csapata. A pálya kialakításának kitalálása, az alapok egyeztetése, versenyre való felkészítése és versenynapi gondozása a csapat felelőssége. Feladatuk továbbá a zsűri felállítása és összeszervezése, valamint a sípályával való folyamatos technikai kapcsolattartás.

2019-2020 – A fejlődési folyamat

Az első évben a freestyle szakág képviseltette önmagát, slopestyle versenyen mérették meg magukat az indulók. Második évben már emellé megérkezett a szlalom is, amellyel minden hazai induló szimpatizált, ezért az előző évekhez képest ez a lelkesedés az indulószámon is látszott.

A stratégiában felállított tervek között az FSOB is szerepel, hisz a hazai versenyek egyértelműen az alapjai a sportág fejlődésének. Ezért is számít a hazai lebonyolítású országos bajnokság az éves egyéb versenyek és kupafutamok között a legkiemelkedőbbnek. A figyelem egyértelműen összpontosul az országos bajnokság időszakára, ennek egyik előkészítője a közvetlenül előtte megrendezésre kerülő Diákolimpia is.

Tarts velünk a Mátrába az #fsob2021-re!