Október 17-én tartották az MSBSZ-Store13 Diákkupa-sorozat 2. állomását, a VASAS-Pasarét Kupán közel 20 versenyző indult. Az időjárás napsütéses, kellemes őszi idővel segítette a szervezőket és a fiatalokat, akik a slalom kategóriával kezdtek. A fiúknál Márki Benjámin (Naturelle) új pályacsúcsot állított be, a leggyorsabb a lányoknál Németh Lili (VASAS) volt. Freestyle kategóriában a zsűri minden igyekezetet értékelt, hiszen a cél a motiváció volt, hogy bátran merjenek a legkisebbek is próbálkozni, és versenyhelyzetben is egyre többször próbálják ki magukat. A 16 versenyzőből három lány induló is volt, egy box és egy kicker állt a rider-ek rendelkezésére, hogy bemutassák a trükkjeiket.

Dibusz István, az MSBSZ utánpótlás edzőjének értékelése alapján a kicker-en az egyenes ugrások (straight jump) mellett nagyon jó stílusban láthattunk front-, backside 180-akat, Márki Benjámintől pedig örömmel láttunk backside 360-at. A box-on a nose-és tailpress-elt 50/50-en kívül már a kids kategória versenyzői is a boardslide-okkal próbálkoztak, nagyszerű volt látni a fejlődést, a lelkesedést és az igyekezetet.

A következő verseny november 14-én lesz Budajenőn, a WAX Klub Kupára nevezni az https://msbsz.hu/nevezes/ oldalon lehet.